Norsk Kiropraktorforening

Norsk Kiropraktorforening (NKF) har som formål å samle kiropraktorer som har norske helsemyndigheters autorisasjon og ellers fyller de krav foreningens lover stiller til medlemskap. NKF er den eneste utøverorganisasjonen for kiropraktorer i Norge og består av over 800 medlemmer.

Bakgrunn og hensikt 

Norsk Kiropraktorforening består av ca 800 medlemmer, og i 2016 bestemte foreningen seg å gi nettstedet kiropratikk.no et løft opp til dagens standarder. Kontorleder i NKF, Anne Bjerke, sier at en oppgradering av nettsidene var høyst nødvendig.

"Nettsiden trengte en solid oppgradering da dette ikke var gjort på en god stund. Vi trengte også en ny publiseringsløsning som kunne tilfredsstille de nye  behovene våre." - Anne Bjerke, Kontorleder NKF 

Til deres nye nettside var NKF på utkikk etter en sikker og fleksibel content management plattform, som de enkelt kunne bygge videre på og utvide i fremtiden. eZ Partner, Seeds Consulting, ble valgt som leverandør til prosjektet, mens eZ Enterprise ble valgt som nytt CMS. Dette innebar betydelige endringer i design, implementering og innhold, men også en rekke ny funksjonalitet. Synlighet i søkemotorene og universell utforming var i tillegg viktige elementer som lå til grunn i evalueringsprosessen for valg av leverandør.

Målsettingen med prosjektet

NKF hadde et ønske om at de nye nettsidene skulle bidra til at foreningens daglige gjøremål ble forenklet og en mer effektiv hverdag, både for medlemmene og de ansatte på kontoret.

  1. Bygge en positiv profil for foreningen og øke tilfredsheten til medlemmene
  2. Forenkle medlemmenes oppgaver ved hjelp av effektive integrasjoner og løsninger
Om Norsk Kiropraktorforening 

Norsk Kiropraktorforening (NKF) har som formål å samle kiropraktorer som har norske helsemyndigheters autorisasjon og ellers fyller de krav foreningens lover stiller til medlemskap. NKF er den eneste utøverorganisasjonen for kiropraktorer i Norge og består av over 800 medlemmer.

Resultat: Intranett og CRM integrert i samme løsning

  • Slankere nettside med nytt og forbedret design
  • Plattformen ble integrert md Microsoft Dynamics CRM
  • Intranett ble integrert i samme løsning med ny "Min Side" funksjonalitet
  • Voksende digital tilstedeværelse med flere datterselskaper som også blir driftet av eZ

Hvorfor eZ?

NKF hadde et ønske om å implementere et CMS som lar dem bruke minst mulig tid på å holde både nettstedet og intranettet oppdatert til enhver tid. Johan Malmanger, Prosjektleder i Seeds Consulting, forteller samtidig at integrasjon mot tredjepartssystemer stod svært sentralt i valg av teknisk leverandør.

"Vi anbefalte eZ for dette prosjektet ettersom integrasjonene mot kundens CRM (Microsoft Dynamics) sto svært sentralt. eZ er alltid et godt utgangspunkt for slike caser."

Johan Malmanger, prosjektleder i Seeds Consulting

Nytt intranett med ny funksjonalitet

I den gamle løsningen var intranettet en egen site, denne er nå integrert i samme løsning som nettsiden. I tillegg har intranettet fått flere nye funksjonaliteter som blant annet "Min side" der brukerne har oversikt over kurshistorikk, diskusjonsforum, samt mulighet til å laste ned fakturaer direkte fra NKF.

Innholdet i sentrum

Malmanger forteller at de nye nettsidene har blitt godt mottatt av NKFs brukere. Med det nye designet har det blitt lettere å finne frem til den riktige informasjonen. NKF klarer å opprettholde en struktur som er mer hensiktsmessig for medlemmene. Det nye nettstedet har samtidig blitt mer oversiktlig og slankere. Med et responsivt design får i tillegg NKF bedre utslag på søkemotoroptimalisering.

"Vi fornøyd med å ha hjulpet kunden gjennom en prosess hvor vi fikk skrellet vekk tonnevis med gammelt innhold og dratt fram det viktige, med et enkelt design som er blitt svært godt mottatt av NKFs brukere." - Johan Malmanger, Seeds Consulting

Dynamics CRM integrert i plattformen

På den nye siden har NKF fått integrert Microsoft Dynamics CRM direkte i plattformen. Denne integrasjonen bidrar til en enklere hverdag for medlemmene da de lettere får tilgang på informasjon de trenger. De har også fått en enklere oversikt over fakturapapirer og kurspåmeldinger. Denne nye løsningen er veldig arbeidsbesparende for kontoret.

Fleksibelt å jobbe med innholdet

For NKF sin del er det mye lettere å jobbe med innhold i den nye løsningen, sier Bjerke. Alt av innhold som publiseres ender opp på riktig sted på nettsiden, noe som medfører at vi klarer å opprettholde en sidestruktur som er hensiktsmessig for både de som håndterer innholdet, og medlemmene våre. I tillegg bidrar dette til at alle som besøker nettsidene enkelt finner frem til informasjonen de er på utkikk etter.

" Nye eZ Studio er svært enkelt å ta i bruk for kundens redaksjon, og dårlige verktøy var en av kundens frustrasjoner ved tidligere løsning."

Johan Malmanger, prosjektleder i Seeds Consulting

Trekker frem samarbeidet med Seeds

Når Bjerke oppsummerer prosjektet er hun ikke sen med å trekke frem samarbeidspartner Seeds. "På stramme deadlines har Seeds levert gode resultater. Nettsiden fungerer som den skal, og brukeropplevelsen er veldig god for alle besøkende på nettsiden. " Sluttresultatet stilte til forventningene og gode løsninger har blitt levert på stramme deadlines. Kommunikasjonen mellom Seeds og NKF har vært strålende og en viktig del for at siden fungerer slik vi ønsker fortsetter Bjerke.

"På stramme deadlines har Seeds levert  gode resultater. Nettsiden fungerer som den skal, og brukeropplevelsen er veldig god for alle besøkende på nettsiden"

Anne Bjerke, Kontorleder i NKF

Ønsker du å vite mer om prosjektet? Kontakt oss eller partneren vår, Seeds Consulting, for mer informasjon.