Kameo.no - Crowdfunding av foretakslån

Kameo.no tilbyr klassisk bankfinansiering til entreprenører gjennom lånebasert crowdfunding. Enkeltpersoner og bedrifter kan investere i entreprenører som i sin tur kan gjennomføre et eiendomsprosjekt.

Bakgrunn og hensikt

Kameo.no tilbyr små og store investorer å investere i lån til småbedrifter og eiendomsprosjekter. De trengte en lånebasert crowdfunding plattform til det unike konseptet. Målet var en nettside der enhver potensiell investor skulle klare å investere, og følge opp investeringene på en enkel og oversiktlig måte. Det ble startet et omfattende søk etter en løsning som dekket de unike behovene til Kameo, men ingen eksisterende plattformer passet. Etter en lang prosess bestemte Kameo seg for å lage en helt ny plattform fra bunnen av, slik at de kunne skape en den enkle og unike opplevelsen de ønsker for brukerne sine. eZ partner, Zwebb, ble valgt som utvikler av denne plattformen. Kameo ønsket en leverandør med utviklere de kunne jobbe tett med, slik at resultatet skulle bli så optimalt som mulig. For å kunne dekke alle behov, spesielt de sikkerhetsmessige og funksjonelle, ble eZ Publish et naturlig valg som rammeverk på den nye plattformen.

Om Kameo 

Kameo tilbyr klassisk bankfinansiering til entreprenører gjennom lånbasert crowdfunding. Enkeltpersoner og bedrifter kan investere i entreprenører som i sin tur kan gjennomføre et eiendomsprosjekt. Dette gir privatpersoner muligheten til å medfinansiere lønnsomme prosjekter med høy avkastning. Medvirkningen av private personer gjør at det kan bygges fler bosteder raskere, noe som igjen bidrar til at flere boliger blir tilgjengelig sentrale steder. Den svenske nettsiden til Kameo ble lansert våren 2016 og har allerede samlet inn investeringer for over 34 millioner SEK fordelt på over 1900 investorer. Den gjennomsnittlige avkastningen for investorene ligger på 9%. 

Resultat

I august 2016 ble de første sidene til Kameo.se lansert. Nettsidene har et slankt og enkelt design med godt brukergrensesnitt og trygt rammeverk. Nettsiden er stabil og etter lansering har Kameo fått gode reslutater:

  • Over 1900 registrerte investorer på sidene sine
  • Mer enn 34 millioner SEK i investeringer
  • Gjennomsnitlig avkasting på 9%
  • Nettsiden har 0 defaults, noe som betyr at alle transaksjoner har blitt betalt på tid, både til investorer og til låntakere
  • Den første perioden ble 17 prosjekter realisert som følge av lånebasert crowdfunding på Kameo.se.

Kameo kommer kontinuerlig til å videreutvikle nettsiden og løsningene, slik at opplevelsen blir enklest mulig for alle besøkende.

Det var viktig at rammeverket var sikkert da det deles mye privat informasjon på siden. Både Zwebb og eZ Publish ble sikkerhetsmessig godkjent. 

Zoran Marinkovic, CEO Zwebb

Neste steg for Kameo

Kameo har store fremtidsplaner for prosjektet fremover. Neste steg blir å lansere tjenesten i Norge, og videre ekspandere til Danmark. Målet er å etablere seg som en sterk aktør i det skandinaviske markedet.De kortsiktige målene til Kameo er:

  • Lansering av sidene i Norge under www.kameo.no
  • 10.000 långivere innen utgangen av 2017
  • Over 100 millioner kroner i totalt lånevolum ved årskiftet
  • Oversette den svenske siden til engelsk

Flere av Kameo sine prosesser skal også automatiseres, slik at det skapes enda bedre brukeropplevelse for alle besøkende og investorer.

Vi er fornøyde med det foreløpige resultatet. Dette er et utviklingsprosjekt så det er forsatt masse som gjenstår, men plattformen skaper gode muligheter for ytterligere vekst. 

Sebastian Harung, CEO Kameo

Trekker frem det tette samarbeidet

Zoran Marinkovic, CEO i Zwebb trekker frem det tette samarbeidet mellom utviklerne i Zwebb og Kameo som en suksessfaktor for at Kameo nå har fått en flott nettside.

"Zwebb og Kameo har hatt tett dialog gjennom hele prosessen, og Kameo har vært tydelige på hvilke behov de har, noe som har resultert i en unik struktur og funksjonalitet. Zwebb sin kompetanse på eZ har resultert i en flott og unik nettside" - Zoran Marinkovic, CEO Zwebb

Hvorfor eZ?

Valget falt naturlig på eZ da plattformen skulle bygges. Zwebb hadde veldig gode erfaringer med eZ, da de på tidligere prosjekter har brukt eZ Publish uten problemer. 

"eZ er trygg og sikker når det kommer til håndtering av persondata. Arkitekturen er også klargjort for integrasjon av tredjepart-systemer, noe som gjorde arbeidet med plattformen enklere", konkluderer Zoran. 

Språkfunksjonsorganiseringen på eZ bidrar til at Kameo enkelt kan oversette kameo.se til ulike språk, noe som passer bra med den fremtidige strategien. Systemoversikter stod også sentralt i vurderingen når Zwebb bestemte seg for å bruke eZ til dette prosjektet.

Ønsker du å vite mer om prosjektet? Kontakt oss eller partneren vår, Zwebb, for mer informasjon.

Vil du vite mer om Kameo? Kontakt de her!