Translated by: Ole Jacob Christoffersen, Partner Relations Associate

En av fem amerikanere lever med ulike typer funksjonshemming. Dette betyr at blant dine kunder og interessehavere finnes det personer som kan slite med å få tilgang til webinnholdet ditt. Selv om Norge har fått en forskrift mot universell utforming, er det mange bedrifter som har nettsider der denne praksisen ikke blir fulgt. 

Webbyrået og eZ partner, Mugo Web, tok kontakt og spurte om vi ville gjøre et webinar sammen på dette temaet. Tilgjengelighet på nettsider er ikke bare et område der mange ikke er klare på reglene i EU og USA, men det forventes også at det stilles strengere krav fra myndigheter i årene som kommer. Du kan lese mer om de norske reglene på Difi sine nettsider. 

Hva gjør en nettside tilgjengelig for alle? 

Universelt utformede nettsider skal gi besøkende med nedsatt syn og hørsel, fysiske funksjonshemminger og kognitive funksjonshemminger en opplevelse av nettstedet slikt det er ment at det skal oppleves. Dette kan bety at de skal kunne lese tekst på fargede bakgrunner, velge hyperkoblinger uten mus eller navigere på nettstedet effektivt med en skjermleser. Det kan også bety at de skal kunne lese videoopptak hvis de ikke klarer å høre lyden, eller at de er i stand til å forstå hvordan å fylle ut et skjema eller følge instruksjonsinnhold.

Dersom du har en universelt utformet nettside, skal det mulig for besøkende med funksjonshemminger å oppnå sine mål på en effektiv måte. For bedrifter kan dette bety mer fornøyde kunder, lesere, abonnenter og tilhengere av din bedrift eller organisasjon.  

Vi tok opp webinaret om dette temaet, da vi mener det kan være viktig for bedrifter å få med seg disse profesjonelle strategiene fra ekspert webutvikler, Dave Fearnly. Han dekket følgende temaer: (pluss en interessant Q&A session på slutten av webinaret)


Mugo Web har også utarbeidet en eBok, der de tar for seg temaene som ble diskutert på webinaret. Det er en håndbok om hvorfor og hvordan man skal jobbe med universelt utformede nettsider. Du kan laste den ned her! 

Load Comments
loading...